MEH SINI MAIN KLIK2..

WAJIB DI INGAT....

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, 29 December 2010

KORANG PERNAH MAKAN X BENDA ALAH NI...T.I.W.E.I



korang pernah makan atau dengar x pasal satu jenis makanan dari Indon ni..???
Namanye "T.I.W.E.I'  *gaya sebut 'E' tu mcm sebut 'borek'
Sekali tgk mcm kuih Abuk-Abuk
gmbr kuih abuk2 ni xleh besarkan la plak...mgapixel die kecik
gmbr jadi pecah2

tp ni lain skit
Kata akak (Indon mari) ni makanan zaman darurat dulu2 la.
dibuat drp ubi kayu
klu dulu diorg makan dgn nasi
tp sekarang die dh dimodenkan skit
die digaul dgn kelapa segar
n boleh dimakan mcm tu je 
klu kuih abuk-abuk kan die berbentuk skit
tp ni xde bentuk pape.... (peroi) je

klu tgk dekat mcm ni nmpak mcm kacang hijau kan?
tp ni ubi katu yg disagat kot pastu dikeringkan
nk masak die kena kukus dulu bagi die kembang la

sejak2 ada kwn dgn akak dr Indon ni..mcm2 makanan gua dh rasa
yg pelik2 pon ade..
nak n xnak je nk makan

Korang pernah makan x benda alah ni..???

Opps... lupe nk bagitaw cmner rasa nye...
lebey kurang mcm makan ubi ketuk yg ade kelapa tu kot..

3 comments:

  1. Salam Mommy,
    Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
    Thanks ya.
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Fes time aku masuk blog ni.kehkeh

    Ape benda tu. Aku tak pernah makan lagi. Pengaruh indon semakin menebal nih.

    ReplyDelete
  3. Fit: tq2...
    ketiwol la.. org jawa/indon punye makanan.
    ni kes piala suzuki punye pasal la ni..
    hehhehehe

    ReplyDelete

Komen je la ape yang patut..hehhehe